EKR-ben történő regisztráció menete

Természetes személy regisztrációja

Az EKR-ben minden esetben először természetes személyként szükséges regisztrálni az ekr.gov.hu oldalon.

Ennek menete az alábbi:

„Regisztráció” gomb megnyomását követően megjelenik a regisztrációs űrlap, ahol:

  • szükséges megadni a természetes személy adatait
  • a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező
  • a telefonszám megadásakor érdemes olyan elérhetőséget megadni, amelyen az adott felhasználó minden nap elérhető, tekintve, hogy a rendszerbe történő belépéshez majd az sms-ben kapott biztonsági kódra lesz szükség (egy biztonsági kód 24 órán keresztül érvényes)
  • opcionálisan lehetőség van másodlagos telefonszám megadására is
  • az elsődleges telefonszám megadását követően a CAPTCHA mezőbe be kell írni a képen látható szöveget, ekkor aktívvá válik a „Kód küldése” gomb
  • a „Kód küldése” gombra kattintva a megadott telefonszámra egy ellenőrző kódot tartalmazó sms érkezik, ezt a kódot a felületen szükséges megadni (amennyiben a kód helyes, úgy egy zöld pipa jelenik meg az ellenőrző kód mezőben)
  • a regisztrációhoz a felhasználási feltételeket is el kell fogadni, illetve az űrlap végén található üres mezőbe be kell gépelni a felette lévő képen látható szöveget, majd a „Regisztráció” gomb lenyomásával fejezhetjük be az űrlap kitöltését
  •  a sikeres regisztrációról e-mail üzenetet küld a rendszer, az ebben található linkre kattintva szükséges megerősíteni az e-mail címet, ezzel véglegesítve a regisztrációt.

Szervezet regisztrációja

Az ekr. gov.hu oldalon a „Belépés” gombra kattintva jelentkezzen be a regisztráció során megadott felhasználónévvel és jelszóval (illetve az sms-ben kapott kóddal).

A „Szervezet” fülön válassza ki a „Szervezet regisztráció” lehetőséget, majd a megjelenő űrlapot töltse ki.

A szervezet-regisztrációs felület bárki számára elérhető, az EKR nem korlátozza a felhasználókat abban, hogy bármilyen szervezet regisztráljanak. Továbbá az EKR nem követeli meg, hogy egy szervezetet annak jogi képviselője regisztrálja, így egy szervezet bármely tagja elintézheti azt.

EKR-ben történő regisztráció menete

Az űrlap kitöltését követően pipálja ki az űrlap végén található jelölőnégyzetet („Kijelentem, hogy jogosult vagyok a megadott szervezet képviseletére” - ez arra vonatkozik, hogy a szervezetet regisztráló felhasználó teljes felelősségének tudatában kijelenti, hogy nem a szervezet tudta nélkül jár a regisztráció során, viszont ehhez nem szükséges írásos nyilatkozatot csatolnia), majd kattintson a „Regisztrál” gombra. Fontos megjegyezni, hogy a szervezet regisztráció nem új felhasználót hoz létre, hanem egy elektronikus entitást, amihez a későbbiekben tudnak csatlakozni emberek, és nevében eljárást indítani, vagy ajánlatot tenni. A szervezetet regisztráló felhasználó automatikusan a szervezet tagjává és egyúttal a szervezet első szuperuserévé is válik, így részéről külön csatlakozásra már nincsen szükség. Egy szervezet több szuperuserrel is rendelkezhet egyidejűleg .

All rights reserved - © 2020 kozbeszerzes-e.hu
phoneenvelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram